Foredragsaften onsdag 19. oktober 2022, kl. 18:30

Ina bergmann og jeg fortsetter vår foredragsserie om «Bedre Tarmhelse». Hver foredragsaften har et nytt tema som ikke forutsetter at man har vært med tidligere. Temaet denne gangen er:

«Dette elsker tarmbakteriene dine»

Sted: Samfunnshus Vest, Røa, «Hjørnestue» i 2. etasje.

Tid: Onsdag, 19. oktober 2022, kl. 18:30

Det snakkes mye om at tarmen er vår andre hjerne og hvor viktig samspillet mellom tarmen og hjernen er. En sunn tarm er basis for en frisk kropp og sunn mental helse.

Vår kropp huser mange forskjellige bakterier i tarmen. Deres samspill og mangfold er avgjørende for vårt immunforsvar og dermed vår helse. Risikoen for å utvikle sykdommer som Diabetes 2, Alzheimer, ME eller fibromyalgi blir minsket betydelig med et godt fungerende magetarmsystem.

Denne kvelden vil du lære om mangfoldet av bakterier som hjelper til med fordøyelsen vår og hvordan arbeidet deres påvirker oss. Du vil også lære om hva du kan gjøre for å støtte opp om de gode bakterienes arbeid i tarmen gjennom mat, bevegelse, hvile og bruk av naturen.

Vil vil bl.a. snakke om:

  • Hvordan bakterier kan påvirke din mentale tilstand
  • Hvorfor det er positivt å ta på jord
  • Hvilken mat øker mangfold i tarmen
  • Hvorfor du bør spise sesongbasert mat rett fra naturen
  • Hvorfor huden ikke liker å dusje hver dag

Denne kvelden vil jeg spesielt gå gjennom temaene:

Hvordan magen din kommuniserer med hjernen. Kommunikasjonen skjer gjennom vagusnerven (Nervus vagus) som kobler sammen hjernen og de fleste indre organer som hjerte, lunger og alle organer som bidrar i fordøyelsen, bl.a. magesekk og tarmene. Derfor er funksjonen til vagusnerven så viktig for magetarmsystemet og fordøyelsen. På kurset vil du lære hvordan du selv og ulike behandlinger kan påvirke vagusnerven og på den måten forbedre fordøyelsen.

Hvorfor bindevevsbehandling kan påvirke tarmen. Bindevev finner vi over alt i kroppen og det er den som holder mye av organene på plass og omhyller dem. Et bindevev som fungerer som det skal bidrar til sunn fordøyelse og en frisk kropp.

Pris: 350 kr.

Påmelding skjer ved å Vippse til 91569042 og skrive «tarmhelse» i meldingsfeltet.

Du kan også melde deg på ved å ringe meg på telefon 988 37 042.

Hvem er vi:

Som terapeut og ernæringscoach har vi i årevis jobbet med å hjelpe folk til bedre helse og velvære. Vår visjon er å dele vår kunnskap og erfaring med deg som er opptatt av et liv full av energi og glede. Vi gir deg en rekke råd om hvordan du kan få en kropp i balanse som du trives i og kan stole på slik at du kan eldes med glede.

Våre råd for hvordan skape god helse tar utgangspunkt i disse fire søylene:

  • kosthold
  • bevegelse
  • avspenning
  • søvn

Brigitte Proll

Brigitte har jobbet som terapeut i 30 år. I hennes behandlinger kombinerer hun elementer fra kraniosakralterapi, bindevevsteknikker, organmassasje, atlaskorrigering og mye mer.
I årenes løp har hun tatt mange forskjellige kroppsterapeutiske utdannelser, og kurs og videreutdanning fortsetter stadig.
Brigittes mange års erfaring gjør at hun kan tilpasse behandlingen til ditt behov.
Sammen med din indre motivasjon og gjennom å arbeide med både kropp og sinn, kan du oppleve positive endringer. Mange erfarer at de får blant annet nye krefter, mer energi, bedre søvn, velvære og ro.

brigitteproll.no
prollbrigitte@gmail.com

988 37 750

Ina Bergmann

Ina har en master i fysisk aktivitet og helse og er ernæringsveileder. Hun har i mange år jobbet innen folkehelse både med barn, voksne og eldre. I dag jobber hun som selvstendig næringsdrivende ernærings- og livsstilscoach.
Ina er overbevist om at gjennom enkle endringer i maten du spiser og hvordan du lever kan du oppnå mer energi og ekte livsglede. 
Å spise mer grønnsaker er det beste du kan gjøre for helsen din, og det kan smake helt fantastisk! Ina har alltid enkle, næringsrike og fargerike oppskrifter på lur og skal vise deg at det ikke krever mye tid eller evner for å lage mat fra bunnen som er bra for de gode tarmbakteriene dine.

inabergmann.com
inabergmann@icloud.com
915 69 42

Ta kontakt ved spørsmål.

Vi gleder oss til en hyggelig og inspirerende kveld i avslappet atmosfære,
hjertelig hilsen
Ina & Bri